7 Temmuz 2014 Pazartesi

Şüşütown ile Moda Okulu 'nda Neler Yaptık

İyi öğrencilerin varsa öğretmenlik çok güzel bir şeymiş! :)

İlk kısa öğretmenlik deneyimim de İFSM'de düzenlenen "Şüşütown ile Moda Okulu" ile tamamlanmış oldu. 


3 günlük eğitimi özetleyerek sizinle de paylaşmak istiyorum :)

İlk gün ilk ders Koleksiyon Hazırlama ve Eşarp Tasarımı I idi. 3 gün boyunca bu dersi I-II-III olarak yaptık ve son gün mini koleksiyon olan eşarp tasarımları ortaya çıktı :)


1. gün herkes hayalindeki tasarıma ulaşmak için moodboard hazırladı. Dergilerden, kitaplardan, internetten her nerden olursa olsun onların hayallerine dokunan görselleri koleksiyona yön vermesi için bir araya getirerek moodboardlarını hazırlamış oldular. Eğer gerçek bir tasarım koleksiyonunuz olmasını istiyorsanız önemsiz gibi görünen ama aslında koleksiyonun en önemli aşamalarından olan zihin toparlayıcı moodboardları hazırlamadan başlamayın :)











1. günün 2. dersi ise Bedenini Tanıma ve Stil Önerileri idi. Bu ders için hazırladığım sunumda vücut tiplerini ve vücut tiplerine göre verdiğim giyim/stil önerilerinden bahsettim. Örneğin armut vücut tipine sahip bir hanımın vücut şekli nasıldır ve nasıl giyinmelidir? Ders sonunda da herkesin vücut tipine karar vererek önerilerde bulunduk :)




2. günün ilk dersi Koleksiyon Hazırlama ve Eşarp Tasarımı II idi. Hazırlanan moodboardlara göre eşarp tasarımına başlandı. Hayallerin kağıda dökülmesi bir yandan emek istiyor bir yandan da mutluluk veriyor :)









2. günün 2. dersinde ise herkes "Kendi Rengini Keşfet!"ti :) Önce hazırladığım sunumda renkleri tanıdık, enerjilerini, renk kombinlerini, hangi tene hangi rengin daha çok gittiğini vs vs inceledik. Daha sonra geniş renk kartelalarından öğrencilerin rengini keşfettik :) Böylece herkes kendi rengini keşfetme imkanı buldu :)






3.günün ilk dersi artık Koleksiyon Hazırlama ve Eşarp Tasarımı 'nın son dersiydi ve öğrenciler renk danışmanlığı dersinden aldığı notlarla önceki dersten tasarladığı eşarpları boyamaya geçti. Ders sonunda artık herkesin tasarımları bitmişti. 3 günlük eğitimde böyle başarılı tasarımlar çıkması beni gerçekten mutlu etti :) 









3. günün son dersinde ise kendi markasını kurmak isteyenler için adım adım Nasıl Marka Olunur? sunumumu hazırladım. Sermayesinden patentine, ürün hazırlamasından tedarikçisine pr ına bahsettim, soruları cevapladım ve gün de eğitim de böylece bitti :)



Eğitimin sonunda katılım belgeleri için ilk defa yeni soyadımla resmi imzalarımı atmış oldum :)




Öğrencilerim katılım belgelerini ben de plaketimi aldım, herkes mutlu! :)


Eğitim boyunca ilgili tüm öğrencilerime ve bu fırsatı bana veren İstanbul Fikir Sanat Merkezine çok teşekkür ederim :)

Eğitim boyunca seçilen bazı eşarplar gerçek eşarba dönüştürülerek o tasarımın sahibi öğrenciye hediye edilecekti. Ve işte seçilen 3 tasarım; 

1-"Go Ballooning" Şal- M. Hilal Kırca (üstteki moodboard, alttaki şal tasarımı)




2-"Festival" Eşarp -Hülya Cankur (soldaki moodboard, sağdaki eşarp tasarımı)



3-"Mevlana" Eşarp - Habibe Tilbaç (sağdaki moodboard, soldaki eşarp tasarımı zemin siyah)




Tasarımlar arasında seçerken çok zorlandım, baya iyi olanlar vardı. Seçmek zorunda olduğum için seçtim diyebilirim :) Ayrıca seçerken sadece tasarıma değil, moodboard ile uyumuna renklere vs de baktım.


En kısa sürede eşarp halini de görebileceksiniz inşallah :)

Eğitim vermek güzel şeymiş, inşallah başka eğitimlerde görüşmek üzere! :)


Edit://  Şüşütown tasarımları arasından vücut tipinize uygun kıyafet ve teninize uygun rengi seçebileceğiniz tavsiyeler için 0212 578 79 80 den randevu alarak Showroom'umuza gelebilirsiniz.
www.susutown.com




3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da olsaydım eğitimlerinize katılmayı çok isterdim,katılan arkadaşlara hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  3. bunlar mı iyi tasarımlar?

    YanıtlaSil